Sportika vzw

Over ons

Sportika is een sportorganisatie, erkend door de gemeente Ternat, die gevestigd is op de Polleringestraat 57 in Ternat en als doel heeft sportieve kampen te organiseren voor kinderen tussen 3 en 14 jaar. De leiding van Sportika is sinds het ontstaan in handen van Stephan De Wolf, Wambekenaar en sportleraar in de plaatselijke middelbare school. 


De Ternatse sportkampen werden opgestart eind jaren tachtig. Een groepje van dertig kinderen tussen 6 en 12 jaar nam eraan deel. Van één zomerkamp evolueerde Sportika tot een gewaardeerde en vlotte sportorganisatie met kleuter- en jongerenkampen gespreid over kerst- paas- en zomervakantie. Jaarlijks ontvangen we ongeveer 2000 kinderen die we een sportieve en leuke vakantie proberen te bezorgen. 
Iedereen die wil komen sporten is welkom. Niet alleen Ternattenaren maar ook kinderen uit Dilbeek, Schepdaal, Groot-Bijgaarden, Itterbeek, St-Ulriks Kapelle, Bodegem, Asse, Eizeringen, Borchtlombeek, Strijtem, Pamel, Liedekerke, Teralfene, Essene, Hekelgem  Lennik, Liedekerke,.... vinden gemakkelijk de weg naar onze kampen die doorgaan in het gemeentelijk sportcentrum aan de P. Van Cauwelaertstraat 40 in Ternat.


Het sportcentrum bevat  een ruime sportzaal, een zaal voor gevechtssporten, een danszaal, een cafetaria, 2 beach terreinen, 2 outdoor tennisvelden, twee voetbalvelden, een skate piste, een 25 meter zwembad, een speelweide, een rustig park achteraan en een zeer ruime parking. 

In juli 2020 komt Lieselot De Wolf, onderwijzeres in het Dilbeekse, de leiding van Sportika vervoegen. Ze neemt de leiding van de kampen op zich terwijl Stephan hoofdzakelijk het administratieve op zich neemt.


In het uitwerken van de kampen proberen we rekening te houden met nieuwe sportieve trends voor de jongerengroepen en trachten wij ook leuke thema's te verzinnen voor de allerkleinsten.
De monitorengroep wordt steeds samengesteld uit professionele lesgevers :  sportleraars, kleuterleid(st)ers, onderwijzer(es)s(en) en sportspecialisten. Soms bijgestaan door jongere  ambitieuze lesgevers in opleiding. Onze gemotiveerde teams zijn verantwoordelijk voor het enorme succes die de Sportika kampen de voorbije  jaren kenden.


De sportlessen zijn hoofdzakelijk gebaseerd op verantwoord sporten waar plezier centraal staat en waar de nodige aandacht wordt gegeven aan het aanleren van de specifieke basisvaardigheden van de beoefende sporten. We promoten daarin fair play en waken over het welbevinden van de deelnemers. 


Op de sociale media zijn we  op facebook te vinden onder "Sportika kampen"